День фінансів, 26 липня: зарплати вище 2013-го, е-перевірки "зайців", угода Apple і Intel — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 26 липня: зарплати вище 2013-го, е-перевірки "зайців", угода Apple і Intel

1309
П’ятниця, 26 липня. Про зарплати і оплати:
Краще, ніж в 2013-му. Нацбанк опублікував Інфляційний звіт за липень 2019 року, в якому йдеться про те, що реальна зарплата в Україні перевищила рівень 2013 року. В останні роки зростання реальних заробітних плат істотно прискорилося. Як пояснюють в НБУ, це зумовлено їх відновленням після різкого падіння під час кризи 2014-2015 років.
Ціна на газ зростатиме. Такий прогноз надав той же Нацбанк в липневому звіті. Як вказується, попереднє падіння цін на газ було викликано надмірно теплою зимою в Європі, а також збільшенням пропозиції скрапленого газу США і російського газу. У третьому кварталі ціни стабілізуються, а в подальшому будуть помірно зростати.
Е-перевірки Е-квитків. Київ скоро перейде на електронні способи оплати проїзду в муніципальному транспорті. У зв’язку з цим, у контролерів будуть спеціальні пристрої для перевірки реєстрації Е-квитка. І якщо пасажир не сплатить проїзд через валідатор, то пристрій це покаже. Штраф за безквитковий проїзд в громадському транспорті – 20-кратний розмір вартості проїзду.
Оплата комуналки без черг. Оплачувати комуналку в інтернеті – це зручно і вигідно. Не потрібно йти на пошту або в банк, вистоювати черги до кас, платити десятки гривень комісії. Один з найпопулярніших онлайн-сервісів – інтернет-банк Приват24. Ми розповімо, як з його допомогою сплатити комуналку.
Онлайн-карта для перевірки стану доріг. В Укравтодорі планують запустити систему, яка буде наповнюватися інформацією про дорожнє покриття і автоматично визначати, чи потрібен ремонт дороги, скільки він може коштувати, яка стадія ремонту дорожнього покриття і хто виконує роботи.
Угода Apple і Intel. Американська корпорація Apple купить частину бізнесу Intel з виробництва модемів для смартфонів. Цікаво, що угода дозволить Apple заволодіти 17 тисячами патентів на бездротові технології.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас