У Зеленського розповіли, як боротимуться з корупцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Зеленського розповіли, як боротимуться з корупцією

Казна та Політика
15502
Нова Антикорупційна стратегія повинна бути спрямована на максимальне переведення послуг в онлайн і охоплювати напрямки з найбільшими корупційними ризиками.
Таке переконання висловив заступник керівника Офісу Президента України Руслан Рябошапка на конференції Центру політико-правових реформ.
Під час заходу було представлено проект нової Антикорупційної стратегії, яка буде визначати державну політику в цій сфері. Відповідного документа Україна не має з 2017 року.
«По-перше, необхідно передбачити в стратегії фокус на діджиталізації роботи влади. Ініціатива президента Зеленського «Держава в смартфоні» передбачає переведення максимальної кількості послуг в онлайн, адже з проявами корупції можна боротися саме цифровими технологіями. По-друге, важливо, щоб стратегія була максимально короткою і чіткою і фокусувалася на конкретних корупціогенних темах: державні банки, енергетика, видобувна галузь, оборонна сфера», – зазначив Руслан Рябошапка.
Важливість підготовки та впровадження стратегії підкреслила експерт з питань боротьби з корупцією, судової та правоохоронної реформ, майбутня депутат Анастасія Красносільська. Вона запевнила, що розробка стратегії – серед пріоритетів нового парламенту, але це не буде зупиняти прийняття вже готових ініціатив. Йдеться про необхідність фокусування діяльності Антикорупційного суду на топ-корупції, щоб він не був перевантажений справами; повернення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення; впровадження інструменту цивільної конфіскації активів чиновників і перезавантаження НАЗК.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас