У "Нафтогазі" підрахували ефект змін у відносинах з "Газпромом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У "Нафтогазі" підрахували ефект змін у відносинах з "Газпромом"

Фондовий ринок
762
Позитивний ефект від змін у відносинах з російським “Газпромом” для України сягнув понад 56,7 мільярда доларів.
Про це повідомив виконавчий директор Групи Нафтогаз Юрій Вітренко у Facebook.
“Зміни у відносинах з Газпромом, позитивний ефект від яких для України вже склав більше 56,7 мільярдів доларів. Це і Стокгольмський арбітраж, і налагодження поставок газу з Європи, коли Газпром перервав свої поставки, і створення конкурентного оптового ринку газу, і наближення стандартів корпоративного урядування до європейських стандартів у 2014-2018 роках”, – написав Вітренко.
Додамо, “Нафтогаз” намагається примусово стягнути з “Газпрому” 2,6 млрд дол. на виконання рішення Стокгольмського арбітражу.
28 лютого 2018 року Стокгольмський арбітражний трибунал ухвалив рішення на користь “Нафтогазу” у спорі з “Газпромом” щодо контракту на транзит газу. Трибунал підтвердив порушення “Газпромом” зобов’язань щодо обсягів транзиту, які, відповідно до чинного контракту, становлять 110 млрд куб. м на рік, та присудив компенсацію у 4,63 млрд дол. Арбітражне рішення підтвердило юридичні зобов’язання “Газпрому” щодо поставок за транзитним контрактом. Обсяг транзиту зберігається до завершення терміну дії контракту 31 грудня 2019 року.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас