Пройшли перші тести космічного інтернету OneWeb — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пройшли перші тести космічного інтернету OneWeb

Технології&Авто
1474
Британська компанія OneWeb опублікувала результати першого тестування космічного інтернету. З’єднання було встановлено за допомогою раніше виведених на низьку орбіту супутників, угруповання яких в перспективі забезпечить широкосмуговий доступ в інтернет в будь-якій точці планети. Результат виявився вражаючим навіть за мірками деяких наземних операторів.
В ході тестування була зафіксована швидкість передачі даних до 400 Мбіт/с, показник затримки сигналу склав не більше 40 мілісекунд. Поки що компанія вивела на орбіту тільки шість супутників OneWeb F6, в подальшому планується збільшення їх угруповання до декількох сотень. Тести проводилися у співпраці з компанією Intellian, розробником і виробником терміналів для користувачів OneWeb, і компанією SatixFy, яка розробила тестовий модем для встановлення з’єднання.
За словами голови OneWeb Адріана Штекеля, комерційний доступ до космічного інтернету компанія почне надавати в найближчі 24 місяці. З 4 кварталу 2019 року заплановано щомісячне виведення на орбіту 30 супутників одноразово, до 2021 року планується створити структуру з 650 супутників, що забезпечують глобальний доступ до мережі. При виникненні підвищеного попиту їх кількість може бути збільшена до 1980. Кожен з сателітів здатний забезпечити зв’язок із Землею в Ka-діапазоні (на радіочастотах 20-30 ГГц) і Ku-діапазоні (11-14 ГГц).
За заявою OneWeb, користувачі в перспективі можуть розраховувати на стабільне з’єднання зі швидкістю понад 100 Мбіт/с (пікова – до 500 Мбіт/с), з часом затримки 25-35 мілісекунд. Наявні геостаціонарні системи супутникового зв’язку забезпечують час затримки в середньому понад 300 мілісекунд. Конкурентом британському провайдеру стане компанія SpaceX, яка вже вивела на орбіту 60 супутників, але ще не публікувала результати їх випробувань.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас