День фінансів, 17 липня: філософія е-пенсій, очікування бізнесу щодо курсу, оновлення monobank для iOS — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 17 липня: філософія е-пенсій, очікування бізнесу щодо курсу, оновлення monobank для iOS

346
Середа, 17 липня. Е-пенсії, платні мости та інші ідеї, спрямовані на “спрощення” життя українців.
Філософія е-пенсій. Сьогодні на засіданні уряд ухвалив постанову про електронні послуги в сфері пенсійного забезпечення. Про це повідомив заступник голови Держагентства з питань електронного урядування Олексій Вискуб. Цією постановою передбачається введення таких онлайн послуг, як призначення пенсії, перерахунок пенсії, призначення до пенсії надбавок, допомог, доплат і компенсацій.
Платні мости і дороги. Мінінфраструктури пропонує побудувати в Україні мости і дороги за рахунок приватного інвестора. В’їзд на них буде платним. Про таку ініціативу повідомив заступник міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань. Він зазначив, що приватний підрядник неодмінно матиме прозоре фінансування, узгоджене з міністерством. На його думку, насамперед слід переходити до моделі платних доріг. Починати пропонують з Кільцевої дороги в Києві.
Оновлення monobank для iOS. Співзасновник проекту monobank Олег Гороховський анонсував запуск бета-версії додатка для iOS.. “Вона сильно відстала від Android, бо ми довго боролися з багами”, – поділився Гороховський. У новій версії обіцяють наступні оновлення: кешбек, платежі на картку, розстрочка.
Нові правила реєстрації об’єктів незавершеного будівництва. До постанови про держреєстрацію об’єктів незавершеного будівництва внесли деякі зміни. Про це повідомив Кабінет Міністрів України. Процес отримання відомостей з держреєстру нерухомого майна та подання документів слід виконувати за новою системою правил.
Очікування бізнесу: долар дешевший за 30 гривень. Про очікування українського бізнесу свідчать результати опитування керівників компаній, проведеного Національним банком. Середнє значення обмінного курсу через 12 місяців – 28,82 гривні за долар США. Також бізнес озвучив свої очікування щодо зарплат працівників.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас