Британці представили найпотужніший електромобіль у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британці представили найпотужніший електромобіль у світі

Технології&Авто
5497
Британська компанія Lotus Cars після 11 років простою представила абсолютно нову модель автомобіля, який отримав електромотор з піковою потужністю 2000 к. с. Це зробило цей електромобіль найпотужнішим серійним авто в світі.
Про це повідомляє видання «Колеса».
Автомобіль Lotus Evija буде випущений тиражем 130 примірників, а ціна складе більш ніж $2,1 млн. Оснащений він буде чотирма електромоторами (по одному на кожне колесо) з максимальним крутним моментом в 1700 Нм. Швидкість розгону теж вражає – менше ніж 3 с. до 100 км/год, а максимальна швидкість складе 340 км/год.
Британці представили найпотужніший електромобіль у світі
Електричну начинку компанія буде розробляти спільно з інженерами з Williams Advanced Engineering, яка є постачальником літій-іонної батареї ємністю 70 кВт•год, а її повний заряд дасть 400 км пробігу по циклу WLTP.
Зарядити батарею від термінала потужністю 350 кВт на 100% можна буде всього за 18 хвилин. Максимальна зарядна потужність складе 800 кВт, що дозволить зарядити електромобіль за той самий час, що і залити паливо в бак бензинового суперкара.
Британці представили найпотужніший електромобіль у світі
Британці представили найпотужніший електромобіль у світі
Кузов Lotus Evija буде виконаний з вуглепластикового монокока, вага якого складе 129 кг. Загальна маса автомобіля – 1680 кг. На корпусі розташуються тунелі Вентурі, що проходять всередині боковин, які дозволять знизити підйомну силу.
Також буде встановлено висувний задній спойлер з технологією DRS, як у Формулі-1. Замість дзеркал заднього виду електрокар отримає три відеокамери, зображення яких буде транслюватися на трьох моніторах в салоні.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас