День фінансів, 16 липня: закон про мову і штрафи, електрозарядки для парковок, паспорти для київських будинків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 16 липня: закон про мову і штрафи, електрозарядки для парковок, паспорти для київських будинків

447
Вівторок, 16 липня. Про штрафи, перерахунки пенсій та “особливі” паспорти.
Закон про мову набув чинності. Сьогодні в Україні почав діяти Закон “Про забезпечення функціонування української мови як державної”. Через три роки почне діяти система штрафів за порушення закону. Штрафи становитимуть від 3,4 тис. грн і до 8,5 тис. грн.
Митну службу офіційно зареєстрували. Сьогодні Максим Нефьодов зареєстрував Державну митну службу. Вона отримала реєстрацію як юридична особа в Єдиному держреєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських організацій.
Перерахунок пенсій 2020 року. Після збору даних щодо інфляції і середньої заробітної плати, приблизно в березні 2020 року, пенсійні виплати українців планують перерахувати. Під перерахунок потраплять три групи пенсіонерів. Розповідаємо, хто отримує мінімум, і хто отримує максимум
Паспорти для будинків. Цьогоріч в Києві планують запустити паспортизацію житла. Кожен власник паспортизованого житла зможе дізнатися інформацію про стан будинку, його специфіку, про економічні характеристики. Будинкові громади зможуть ухвалювати певні рішення про створення ОСББ і проведення капремонтів будинку, модернізацію, енергоефективність.
Закордон субсидії не завада? На сайті Тeplo.gov.ua повідомляється, що коли один із зареєстрованих в домогосподарстві член сім’ї постійно проживає за кордоном, для оформлення субсидії йому потрібно сплатити ЄСВ і задекларувати свій дохід за кордоном. Громадянин, який платить ЄСВ за кордоном і підтверджує це документально, субсидію має право отримати на загальних умовах.
Електрозарядки на всіх парковках. Поки що в планах. Про свої наміри в цьому напрямі розповіли в Мінрегіоні. Як стверджують в міністерстві, кількість електромобілів в Україні постійно збільшується, і треба заздалегідь подбати про необхідні зарядні пристрої для цих авто. Планується до 2030 року всі 100% машиномісць на українських парковках обладнати електрозарядками.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас