Українські лікарні оновлять за європейськими стандартами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські лікарні оновлять за європейськими стандартами

Казна та Політика
636
Будівельні норми щодо проектування медичних закладів в Україні потребують оновлення, оскільки востаннє змінювались 15 років тому. Нині їх треба оновити відповідно до сучасних європейських стандартів. А норма щодо обов’язкового створення інклюзивного простору в медичних закладах є однією з найактуальніших та найсуттєвіших.
Про це інформував на своїй сторінці у Facebook Лев Парцхаладзе, заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.
“Правила будівництва лікарень в Україні дуже потрібно змінювати і таким чином підвищувати якість медичних послуг для населення. Тому наразі оновлюємо ці важливі норми для того, щоб привести їх у відповідність з сучасними європейськими стандартами”, – написав Парцхаладзе.
Заступник міністра вказав, що “з того часу змінилися не тільки можливості, рішення та обладнання у медицині, а й взагалі принципи, як потрібно будувати і облаштовувати приміщення лікарень”, тому старі норми вже не є актуальними.
Перш за все будуть переглянуті норми щодо:
  • місткості лікарняних палат;
  • комфорту в палатах і забезпеченості їх санітарними кімнатами;
  • спецобладнання для палат;
  • інклюзивності медзакладів;
  • проектування службових приміщень для персоналу;
  • влаштування публічного простору (проектування холів, рецепції, приймального відділення, кафе, аптек, місць для дитячих візків, зони очікування);
  • рекуперації та вентиляції тощо.
Українські лікарні оновлять за європейськими стандартами
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас