Функції проведення техогляду пропонують віддати СТО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Функції проведення техогляду пропонують віддати СТО

Технології&Авто
8089
Уряд продовжує активну підготовку до запуску в Україні повноцінної системи технічного контролю автомобілів. З цією метою Міністерство внутрішніх справ розробило і опублікувало на своєму сайті проект постанови, який затвердить порядок верифікації виданих автомобілістам талонів техконтролю.
Наразі регулярний техогляд повинні проходити тільки окремі категорії автомобілістів (переважно комерційний автотранспорт). І хоча точної дати запуску обов’язкового огляду для всіх поки немає, до 2022 року Україна зобов’язана повернути малоприємну для автолюбителів процедуру. Це прямо передбачено угодою про асоціацію з ЄС.
Один з варіантів запуску механізму в травні цього року запропонувало Мінінфраструктури. У їхній версії техогляди кожні 2 роки стануть обов’язковими для всіх власників авто з 1 січня 2022 року.
Однак вже зараз чиновники ведуть активну підготовку до запуску системи техконтролю. Базова ідея полягає в тому, щоб віддати функції проведення техогляду всім бажаючим СТО. Тільки б ті пройшли сертифікацію. Однак такий підхід вимагає від держави додаткового контролю. Щоб націлена на підвищення безпеки ідея не перетворилася на корупційну «пустушку». Саме такі завдання і переслідує опублікований для ознайомлення документ.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас