В Україні пропонують ввести систему цифрової ідентифікації громадян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні пропонують ввести систему цифрової ідентифікації громадян

Казна та Політика
929
Радник президента Михайло Федоров запропонував на зустрічі з представниками МВС, ДМС та Мін’юсту ввести в Україні систему цифрової ідентифікації громадян.
Про це повідомляється на сайті офісу президента Володимира Зеленського.
“У світі цифрової економіки громадяни, бізнес, держава є учасниками невидимої взаємодії один з одним через Інтернет і різні онлайн-системи, а тому для встановлення довіри, здійснення відповідних транзакцій і отримання електронних послуг ідентифікація громадянина або підприємства є важливим кроком”, – заявив Федоров.
І додав, що “завдяки цифровій ідентифікації вдасться зробити справжній ривок у розвитку”.
Федоров вважає, що відсутність єдиної системи ідентифікації в Україні віддаляє людину від державних інформаційних ресурсів і створює поле для зловживань і махінацій.
Радник Зеленського стверджує, що це питання потребує вирішення ще з 2000 року, коли в Україні вперше почали з’являтися електронні системи взаємодії між державою і громадянином.
Зазначається, що введення цифрової ідентифікації разом з розвитком альтернативних BankID і MobileID змінять “паперову” систему. Також це є ключовим елементом програм “Держава в смартфоні” і “Цифрова економіка”.
Цифрові ідентифікатори громадян дозволять реалізувати низку технологічних проектів. Зокрема, автоматичну верифікацію даних, електронний перепис населення, модернізацію сфери електронного підпису.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас