День фінансів, 10 липня: "Драконівський" прогноз курсу, скасування ліміту на репатріацію дивідендів, регулярні платежі в Приват24 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 10 липня: "Драконівський" прогноз курсу, скасування ліміту на репатріацію дивідендів, регулярні платежі в Приват24

2143
Середа, 10 липня. Зарплати для вчителів, виплати для ФОП, валютні послаблення – для бізнесу.
Скасування ліміту на репатріацію дивідендів. Для поліпшення інвестиційного клімату Нацбанк скасував всі обмеження на репатріацію дивідендів. Зміни набудуть чинності з сьогоднішнього дня. Розмір перерахування – 12 млн євро на місяць для однієї юридичної особи.
Вчителям знову обіцяють. Кабмін планує з 1 січня 2020 року повернути надбавки вихователям в дитячих дошкільних і позашкільних навчальних закладах та підвищити зарплату вчителів. Вчителям планується підвищення від 20 до 70%. Вихователям повернуть надбавку 10%.
“Драконівський” прогноз курсу. Dragon Capital змінила прогноз курсу гривні до кінця року. Генеральний директор інвестиційної компанії Dragon Capital, голова наглядової ради Центру економічної стратегії (ЦЕС) Томаш Фіала, повідомив про перегляд прогнозного курсу національної валюти за підсумками поточного року в бік зниження. Експерт підкреслив, що для забезпечення економічного зростання більш швидкими темпами Україні необхідно залучати як зовнішні, так і внутрішні інвестиції.
Налаштовуємо регулярні платежі в Приват24. Всім періодично доводиться здійснювати одні й ті ж платежі. Деякі дуже бажано робити вчасно. Наприклад, забувши вчасно погасити кредит або кредитку, можна нарватися на зайві відсотки, а не сплативши інтернет або мобільний зв’язок – позбутися і того, і іншого. Добре, що є Приват24, де регулярні платежі можна налаштувати один раз і більше не боятися їх пропустити.
Як отримати виплату на дитину. Інструкція для ФОП. Виплати на вагітність і пологи для ФОП називаються «страховими». Страхова сума по вагітності та пологах – 17 000 грн. Але для отримання виплат на дитину необхідно надати перелік документів.
Цікаво, що 70% ФОП платять єдиний податок. Найбільша кількість ФОП значиться на другій групі платників єдиного податку – 581 тисяча підприємців, а це 44,5%. Ще в Україні єдиний податок платять 15% компаній.
Таке рідкісне явище – дефляція. За даними Держстату, споживчі ціни в Україні в червні 2019 року в порівнянні з травнем знизилися на 0,5%. У річному вимірі інфляція сповільнилася до 9,0%. Як повідомляється, востаннє дефляція фіксувалася в липні 2018 року – 0,7%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас