Україна планує розширити експорт у Китай — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна планує розширити експорт у Китай

Аграрний ринок
379
Україна є основним постачальником в Китай кукурудзи і соняшникової олії і зацікавлена ​​в розширенні експорту на цей ринок, в тому числі і готової продукції харчової промисловості.
Про це заявила заступник міністра аграрної політики і продовольства України Олена Ковальова під час зустрічі з групою китайського бізнесу провінції Шаньсі і Bank of China на чолі з головою Ради правління корпорації Shaanxi Xirui (Group) Corporation Ван Дунфен, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.
“Китай – один з ключових торговельних партнерів України, який стабільно входить до ТОП 5 країн-імпортерів української аграрної продукції. Сьогодні наша країна є основним постачальником в Китай кукурудзи і соняшникової олії. Враховуючи високий попит Китаю на харчову продукцію, українська сторона зацікавлена ​​в розширенні експорту на цей ринок не тільки сировини, але і готової продукції харчової промисловості”, – сказала Ковальова.
Вона зазначила, що потенціал і можливості для розширення двостороннього товарообігу між двома країнами реалізовані в повному обсязі. Йдеться про експорт в КНР таких продуктів, як борошно, м’ясо птиці, яловичина, молочна продукція, фрукти і ягоди, мед і продукція бджільництва, яйця і яєчні продукти, пшениця, ріпак, сорго тощо.
Чиновник додала, що агропромисловий комплекс України демонструє стабільну тенденцію до зростання як економічних, так і фізичних показників, тому є перспективним напрямком для інвестицій з боку китайського бізнесу.
За матеріалами:
Телеграф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас