Реструктуризація Deutsche Bank призведе до втрати 5 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реструктуризація Deutsche Bank призведе до втрати 5 млрд євро

Фондовий ринок
457
За підсумками цього року найбільший банк Німеччини – Deutsche Bank AG – може зафіксувати чистий збиток у зв’язку з планованою реорганізацією інвестиційно-банківського бізнесу.
Як пише Financial Times з посиланням на обізнані джерела, радикальне скорочення цих операцій, що готується керівництвом банку, обійдеться йому в 5 млрд євро.
План, який буде представлений на розгляд наглядової ради Deutsche Bank цієї неділі, передбачає скорочення близько 20 тис. робочих місць і створення банку “поганих” активів, яким можуть бути передані активи на суму понад 50 млрд євро.
Витрати на реструктуризацію, за словами одного з джерел, можуть скласти від 3 млрд євро до 5 млрд євро, в зв’язку з чим Deutsche Bank знову виявиться збитковим.
Аналітики в середньому очікували, що банк зафіксує прибуток трохи нижче 1 млрд євро в поточному році.
Deutsche Bank фіксував збитки за підсумками трьох з останніх чотирьох років, і головний виконавчий директор Крістіан Севінг, який очолив банк трохи більше року тому, намагається знайти рішення, яке дозволить повернути банк на прибутковий рівень.
Його план передбачає скорочення дуже волатильних інвестиційно-банківських і торгових операцій, а також фокусування на більш стабільних напрямках бізнесу, в тому числі роздрібних банківських послугах і управлінні активами.
План Севінга передбачає скорочення щорічних витрат Deutsche Bank приблизно на 4 млрд євро до 2022 року – це істотно вище цільового показника в 1 млрд євро, який діє зараз.
При цьому Deutsche Bank не планує залучати новий капітал для проведення реструктуризації, відзначають джерела. Розміщення нових акцій розмило б частки наявних акціонерів, а банк хотів би уникнути цього, з огляду на те, що вартість його акцій різко впала.
В результаті Deutsche Bank буде змушений використовувати наявний капітал, що призведе до зниження показника достатності звичайного капіталу першого рівня (Tier 1) нижче поточного цільового рівня, що становить 13%.
За словами одного з джерел, банк встановить мету за цим показником на рівні 12,5%, хоча в реальності показник буде вищим, навіть з урахуванням витрат на реструктуризацію. Зниження показника достатності капіталу на 1 процентний пункт дозволить розблокувати капітал в розмірі 3,5 млрд євро, зазначає джерело.
На кінець першого кварталу показник достатності звичайного капіталу Deutsche Bank становив 13,7%. Зниження цільового показника достатності капіталу до 12,5% влаштує як Європейський центральний банк, так і інших регуляторів, оскільки залишиться вище регулятивного мінімуму, зазначають джерела.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас