В Україну за рік завезли контрабанди на мільярд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україну за рік завезли контрабанди на мільярд доларів

Казна та Політика
1803
Підроблена продукція в Україні реалізується в мережі Інтернет або на стихійних ринках, де недоброчесні підприємці не несуть відповідальності перед покупцем за неякісну або небезпечну для здоров’я харчову продукцію.
Про це йдеться в повідомленні Європейської Бізнес Асоціації.
“В 2018 році обсяг фальсифікованої або нелегально ввезеної продукції становив: кави – 40% (приблизно 25 млн дол.), алкогольних напоїв – 60% (приблизно 400 млн дол.), агрохімічної продукції – 25% (приблизно 200 млн дол.), побутової техніки та електроніки за окремими категоріями від 50 до 70% (300-400 млн дол.) тощо”, – вказано в повідомленні.
Купуючи підробку, споживач робить неусвідомлену інвестицію в нелегальний бізнес, який пізніше завдає збитків не тільки державному бюджету, але і безпосередньо споживачу у вигляді відсутності наступного державного фінансування соціально-економічних сфер (медицина, освіта, соціальне забезпечення) – внаслідок несплати відповідних податків та зборів.
Бізнес закликає споживачів бути свідомими та не купувати підроблену продукцію, яка, хоч і за нижчою ціною, але є менш якісною й навіть може завдати суттєвої шкоди здоров’ю (наприклад, алкогольна продукція).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас