Vivo представила свій перший смартфон з підтримкою 5G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Vivo представила свій перший смартфон з підтримкою 5G

Технології&Авто
1031
Китайська компанія Vivo, яка ось-ось повинна вийти на український ринок смартфонів, провела прес-конференцію, де зробила кілька анонсів, представивши, зокрема, свій перший смартфон з підтримкою мереж 5G – vivo iQOO 5G.
Анонс виявився дуже формальним і практично обійшовся без конкретики, але є кілька моментів, які варто відзначити.
Смартфон vivo iQOO 5G вийде на ринок в найближчі три місяці. Чимало часу презентації виробник розповідав про складнощі, пов’язані з реалізацією підтримки 5G.
Апаратним базисом смартфона vivo iQOO 5G служить SoC Snapdragon 855, доповнений зовнішнім модемом Snapdragon X50 для забезпечення підтримки зв’язку 5G. Власне, цю зв’язку використовують практично всі моделі смартфонів з 5G, які вже вийшли на ринок.
Для роботи 5G потрібно чотири антени проти двох для 4G. Таким чином, з Bluetooth і Wi-Fi загальна кількість антен, які необхідно вмістити в компактному корпусі, та ще й так, щоб уникнути перешкод, збільшується до восьми штук.
Крім того, зовнішній модем вимагає більше місця на системній платі. А оскільки 5G вимагає більше енергії, Vivo просто не могла зменшити акумулятор. Замість цього інженерам довелося шукати вихід з положення, яким стала розробка складної 3D-конструкції. Загалом, прототип показаного смартфона залишався підключеним до мережі 5G весь день і зберіг 70% заряду акумулятора.
В рамках заходу Vivo ще раз анонсувала надшвидку зарядку для смартфонів Vivo SUPER FlashCharge потужністю 120 Вт. Нагадаємо, вперше технологія була представлена ​​на минулому тижні – вона дозволяє зарядити смартфон з батареєю ємністю 4000 мА·год на 50% за 5 хвилин і повністю – за 13 хвилин.
На жаль, особливих технічних подробиць цього разу не розкрили, не рахуючи конкретних значень сили струму і напруги – 20 В при 6 А. З анонсу неясно, чи буде vivo iQOO 5G підтримувати швидку зарядку потужністю 120 Вт.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас