У Нідерландах представили електромобіль на сонячних батареях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нідерландах представили електромобіль на сонячних батареях

Технології&Авто
862
Нідерландська компанія Lightyear представила електромобіль на сонячних батареях з рекордним запасом ходу.
Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті компанії, передає Сегодня.
“Lightyear One дозволяє подорожувати на відстані в 725 км при відносно невеликому розмірі акумулятора”, – заявив генеральний директор компанії Лекс Хуфслот агентству Бельга під час презентації, яка пройшла в місті Катвейк на південному заході Нідерландів.
Крім того, автомобіль може підключатися до звичайної розетки на 230 вольт. За словами розробників, якщо залишити машину заряджатися в такому режимі на ніч, то запас ходу складе 400 км при відсутності сонця.
Загальна площа сонячних батарей, встановлених на даху і капоті машини, становить 5 кв. м. Автомобіль оснащений повним приводом і розганяється до 100 км/год за 10 секунд. Дизайн машини був розроблений бельгійцем Лої Вермеєрсом.
Попереднє замовлення вже зробили близько 100 осіб. Вартість одного електромобіля в цьому випадку складе 119 тис. євро. Поставка перших 500 машин запланована на 2021 рік. Lightyear планує в майбутньому знижувати ціни на свою продукцію.
“Наша мета – зробити екологічний транспорт доступним для всіх”, – пояснив Хуфслот.
Після запуску в серію Lightyear One поб’є рекорд дальності поїздки на електромобілі, який зараз становить 595 км і належить Tesla Model S.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас