Китай перевірить всі електромобілі на предмет пожежної безпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай перевірить всі електромобілі на предмет пожежної безпеки

Технології&Авто
225
Китайська влада зобов’язала виробників електромобілів, які торгують своєю технікою в країні, провести комплексну перевірку безпеки проданих авто на предмет загрози самозаймання. Таким чином чиновники відреагували на гучні випадки зафіксованих пожеж за участю «зелених» автомобілів.
Про це пише Quartz з посиланням на розпорядження Міністерства промисловості та інформаційних технологій КНР.
Зокрема, компаніям слід провести перевірку акумуляторів, бортових зарядних пристроїв, гідроізоляції, високовольтних проводів й інших компонентів. Причому не тільки нових екземплярів, а й тих, які вже давно їздять по дорогах.
Звіти за результатами проведених перевірок виробники повинні надати відомству до жовтня 2019 року.
Наприклад, тестам потрібно піддати мінімум 5% машин, які використовуються в службах таксі та іншої комерційної діяльності і проїхали до 100 тис. км. Для авто з пробігом понад 200 тис. км. показник збільшується до 20%. Крім того, по відношенню до автомобілів, за якими відзначається підвищена статистика несправностей, частка тестованої техніки повинна бути збільшена.
До останніх, наприклад, можна віднести Tesla Model S, по якій з початку року в Китаї зафіксовано два випадки загоряння, а також китайський електрокросовер NIO ES8, помічений в 3-х «пожежних» випадках.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас