В Україні посилять заходи покарання для авіакомпаній, які затримують рейси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні посилять заходи покарання для авіакомпаній, які затримують рейси

Казна та Політика
1857
Міністерство інфраструктури України спільно з Державною авіаційною службою будуть вживати більш жорстких заходів для авіакомпаній, які затримують свої рейси і створюють колапс в аеропорту.
Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.
“Надважливо, щоб авіакомпанії, які надають послуги чартерних перевезень, та туроператори проводили детальний аналіз можливостей забезпечення перевезення всіх заявлених туроператором обсягів. В умовах договору між туроператором та авіаперевізником мають бути чітко визначені обсяг перевезень за кожним маршрутом та розклад виконання польотів, а також передбачено санкції за порушення закріплених умов”, – ідеться в повідомленні.
Зазначається, що якщо перевізники не будуть виконувати вимоги, встановлені правилами щодо необхідного обслуговування пасажирів в разі затримки чи скасування рейсу – Державіаслужба буде застосовувати фінансові санкції у вигляді накладання штрафу.
Також Державіаслужбою додано вимогу, що у разі виконання рейсів у нічний період доби – авіаперевізник зобов’язаний забезпечити роботу довідки цілодобово.

Мої Fiнанси:

Якщо затримка складає хоча б 5 годин, пасажир має право на відшкодування вартості квитка (його частини), зміну маршруту за відповідних транспортних умов до кінцевого пункту призначення, за першої можливості, або у пізніший час за бажанням пасажира та за умови наявності вільних місць.
Виплата компенсації в залежності від дальності рейсу:
  • 1500 км або менше – 250 Євро,
  • 1500-3500 км – 400 Євро,
  • понад 3500 км – 600 Євро.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас