Міжбанк: очікуємо "спекотний день" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: очікуємо "спекотний день"

Валюта
1648
Середа на валютному ринку пройде досить активно і напружено. У клієнтів залишається досить мало робочих днів до кінця місяця і вони будуть прискорюватися в своїх виробничих завданнях, а також розрахунках через чергові триденні свята. Це збільшить статистику торгів і призведе до деякої знервованості на ринку, особливо в дні податкових розрахунків, отримання відшкодувань ПДВ і в останні робочі дні місяця.
Сьогодні теж досить складний день. На поведінку ринку впливатимуть такі фактори:
1) Буде проведено останній обов’язковий продаж відразу за кілька днів (після триденних вихідних і зарахування вчора валютних надходжень на рахунки експортерів). НБУ вчора скасував норму 30% продажів від надходжень валютної виручки і фактично з завтрашнього дня цей фактор вже не буде впливати на ринок. Але сьогодні це ще спрацює;
2) Результати аукціону Мінфіну України з розміщення ОВДП. Тут досить цікава ситуація. З одного боку – загальний обсяг проданих паперів (7,9 млрд гривень в еквіваленті) досить великий, що позитивно впливає на ринок.
З іншого боку – більшість було продано в доларах і євро, а в гривні лише 1,9 млрд, що дуже мало з точки зору потреби нерезидентів у гривні для її купівлі. Іноземці в такому випадку вже не особливо будуть скидати валюту на торгах, щоб забезпечити сьогодні розрахунки за цими гривневими облігаціями. Тож тут значної підмоги для нацвалюти не буде;
3) Бюджетні операції клієнтів. Мабуть, найголовніший союзник для гривні сьогодні. Клієнтам треба розраховуватися по податках і вони будуть продавати валюту, щоб покрити свої зобов’язання перед державою. Це буде зміцнювати курс нацвалюти.
4) Поведінка готівкового ринку. Тут поки без змін. Своєї гри обмінки зараз не ведуть і продовжують залишатися «постачальником дешевої валюти» на міжбанк через операції банків по валютній позиції.
Ми прогнозуємо на середу обсяг операцій на міжбанку в межах до 440 млн доларів при укладенні до 630 угод і коридор по долару в межах 26,25-26,40 гривень.
Спекулянти знову працюватимуть «в дві сторони», але при найменших можливостях постараються зіграти “на пониження”. У НБУ буде можливість викуповувати долар на міжбанку в резерви, чим він і скористається.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,36 / 26,39
євро – 29,52 / 29,54
російський рубль – 0,4121 / 0,4126
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас