Суд скасував два рішення щодо комунальних тарифів у Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд скасував два рішення щодо комунальних тарифів у Києві

Казна та Політика
844
Верховний Суд України (ВСУ) скасував рішення Окружного адміністративного суду міста Києва та постанову Шостого апеляційного адміністративного суду за позовом Всеукраїнської громадської організації “Спілка власників житла України” до Київської міської державної адміністрації (КМДА) про скасування розпорядження, яким затверджено тарифи на утримання будинків і прибудинкових територій.
Як повідомляє прес-служба КМДА, справу направили на новий розгляд до суду першої інстанції. Постанова Верховного Суду набрала чинності з 12 червня і оскарженню не підлягає.
Київська міськдержадміністрація надала офіційну інформацію для споживачів щодо встановлення цін на послуги з утримання будинків і прибудинкових територій.
За інформацією КМДА, відповідно до Закону України “Про житлово-комунальні послуги”, ключові рішення щодо управління будинком, в тому числі про вартість послуг, вибір керуючої компанії приймаються шляхом проведення будинкових зборів і голосування співвласників.
Київська міська державна адміністрація готова забезпечити надання консультацій мешканцям з приводу порядку реалізації їхніх прав і надати в межах повноважень підтримку цього процесу з відповідним запитом.
“Згідно з цим законом, поняття “тариф” не застосовується з червня минулого року. Органи місцевого самоврядування втратили повноваження встановлювати тариф”, – повідомили в КМДА.
У столичній адміністрації зазначають, що сьогодні діє договірна економічно обґрунтована вартість між керуючими компаніями і жителями, на основі якої здійснюється обслуговування будинків.
“Ціна базується на фактичних витратах підприємства. Вартість послуг комунальних керуючих компаній відображає рівень витрат для стабільної роботи і включає заробітну плату персоналу, витрати на електроенергію, протиаварійні роботи тощо”, – пояснили в КМДА.
У міськдержадміністрації також нагадали, що здійснення будь-якого перерахунку за послугу відбувається в установленому законом порядку внаслідок ненадання або надання неповною мірою певної послуги.
За матеріалами:
КМДА
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас