Airbus випробувала літак з гнучким крилом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Airbus випробувала літак з гнучким крилом

Фондовий ринок
689
У старих чорно-білих хроніках можна побачити різні експериментальні літальні апарати минулого – в тому числі орнітоптер – аероплан, який махає крилами як птах і розбивається під час випробувального польоту. Однак ідея підглянути рішення технологічних завдань у природи все ще здається авіаконструкторам плідною, розповідає New Atlas.
Інженери Airbus надихнулися альбатросами, які граціозно ширяють в небі. Завдяки особливій будові кісток ці птахи здатні покривати тисячі кілометрів, ледь ворушачи крилами. Напівавтоматичні шарніри виконують схожу функцію – вони замикаються в певному положенні і розмикаються, коли повітряна обстановка змінюється. Прототип – зменшена копія Airbus A31 з вуглецевих композиційних матеріалів і склопластику. Його розробили у Філтоні, Англія, на батьківщині знаменитих надзвукових «Конкордів».
Гнучка секція крила збільшує його довжину на третину і автоматично реагує на турбулентність, знижуючи навантаження з крила і фюзеляжу. Це означає, що кріплення крила до корпусу можна буде виготовляти з менш міцних і важких матеріалів. Можливість реагувати на пориви вітру дозволить робити більш легкі і довгі крила, а значить – підвищити ефективність використання палива у літаків.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас