Бізнес не бачить змін у податковій системі України - дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес не бачить змін у податковій системі України - дослідження

Казна та Політика
1600
Представники українського бізнесу не відчувають особливих змін у податковій системі. Про це свідчать результати опитування “Податковий індекс”, яке Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) регулярно проводить серед експертів компаній-учасників, повідомляє прес-служба асоціації.
Так, за даними ЄБА, нова хвиля опитування за період з листопада минулого року по березень поточного показує, що настрої експертів застигли на місці – показник Індексу склав 2,98 балів з 5 можливих – показник попереднього періоду був 2,97.
“Індекс все ще перебуває в негативній площині і жодного разу не перетнув нейтральну оцінку в 3 бали за всю історію досліджень з 2011 року”, – відзначають в ЄБА.
Водночас, згідно з дослідженням, в Україні спостерігаються деякі точкові поліпшення в оцінках респондентів, однак вони не вплинули на загальний результат.
“Так, 57% експертів вважають якість податкового законодавства України задовільною, тоді як в попередньому періоді таких було 48%. Частка незадоволених якістю податкового законодавства становить 23%, водночас ще 20% респондентів вважають його якісним”, – повідомили в асоціації.
Якщо в попередньому опитуванні думки експертів щодо того, наскільки чинний податковий режим сприяє веденню бізнесу, розділилися практично навпіл, то цього разу переважна більшість – 68% респондентів – оцінили режим як такий, що сприяє веденню бізнесу, а 32% – як перешкоджає.
“А ось в оцінках експертами процесу адміністрування податків і підготовки податкової звітності бачимо радше негативну динаміку. Цього разу тільки 13% експертів оцінили цей процес позитивно. Натомість 37% вважають процедуру обтяжливою. Минулого року позитивну оцінку дали 30% респондентів, а негативну – 45%. Збільшилась кількість респондентів, які дали цій процедурі нейтральну оцінку”, – підкреслили експерти.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас