Зеленський пропонує Раді скасувати формулу "Роттердам+" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський пропонує Раді скасувати формулу "Роттердам+"

Енергетика
1439
Президент Володимир Зеленський запропонує Верховній Раді скасувати формулу “Роттердам+”. Про це на прес-конференції повідомив представник Зеленського в Кабінеті міністрів Андрій Герус.
Він зазначив, що команда глави держави підготувала відповідний законопроект, який внесуть до парламенту в понеділок, 17 червня.
“Команда президента підготувала законопроект, в понеділок буде внесений в Раду, про зниження вартості електроенергії, а саме пропонується, щоб формулу “Роттердам+” було скасовано, і щоб замість неї діяла інша формула. Можна назвати “Роттердам мінус”, – сказав представник Зеленського в Кабміні.
Герус зазначив, що з формули приберуть вартість доставки вугілля з Роттердама.
“З формули приберуть вартість доставки вугілля з Роттердама… пропонується введення дисконтів – якщо гірша якість вугілля, повинна бути нижча вартість, яка зараховується в тариф… Цим же законом пропонується перенести запуск ринку електроенергії на один рік, тому що неправильно настільки непідготовлений ринок запускати з 1 липня. Протягом цього року існуватиме формула “Роттердам-”, – заявив він.
Нагадаємо, Зеленський пропонує Верховній Раді відкласти запуск ринку електроенергії на один рік. Так, у понеділок, 10 червня, глава держави зареєстрував у парламенті відповідний законопроект.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас