День фінансів, 10 червня: плани щодо дедоларизації, «відлуння реструктуризації Яресько», Starbucks в аеропортах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 10 червня: плани щодо дедоларизації, «відлуння реструктуризації Яресько», Starbucks в аеропортах

1010
Десять важливих новин понеділка, 10 червня:
1. Почнуть нараховувати штрафи за борги за комуналку. Нагадаємо, з 1 травня 2019 року набули чинності нові норми закону про ЖКГ, згідно з якими вводиться пеня на комунальні борги. Як говорить гендиректор Директорату сім’ї та соцпідтримки Мінсоцполітики, фактично, штрафи почнуть діяти тільки після 10 червня.
2. Підвищення пенсій. Розповідаємо, кому і на скільки в липні збільшать виплати. З 1 липня українці матимуть новий прожитковий мінімум. У зв’язку з цим мінімальну пенсію підвищать до 1564 грн, максимальна складе 15,6 тис. грн.
3. У Зеленського запропонували викупити ВВП-варанти, випущені під час “реструктуризації Яресько”. Радник президента Володимира Зеленського з економіки, фінансів та податкових питань Данило Гетманцев зазначає, що це «міна сповільненої дії».
4. До речі, як подейкують джерела в банківських колах, Україна готується випустити нові єврооблігації. Цього разу нібито планується розміщення 7-річних єврооблігацій в євро.
5. А ось НБУ планує взвічі зменшити доларизацію економіки. Сьогодні рівень доларизації перевищує 40%, проте її природний показник для України становить близько 20%, вказують у Нацбанку.
6. Державі повернули острів біля Козина вартістю 430 мільйонів. Хлопці з прокуратури попрацювали на славу і повернули державі острів на річці Козинка оціночною вартістю близько 433 мільйонів гривень і площею 32 га на території Української міської ради Обухівського району Київської області.
7. Три туроператори залишилися без ліцензій. Завдяки деяким рекомендаціям в нашій новині ви зможете перевірити свого туроператора, і на відпочинок можна вирушати зі спокійною душею.
8. А ця новина особливо буде цікава киянам і гостям столиці. Сьогодні Кличко розповів, коли завершать ремонт Русанівського моста. Зараз завершується ремонт лівого боку проїжджої частини. На полотні почали стелити гусасфальт.
9. Поки у нас розбираються з гусасфальтом, в ЄС зобов’язують всі електрокари видавати штучний шум. Річ у тім, що, оскільки в електричних авто немає звичайного двигуна, вони пересуваються надто тихо. Тому в міських кварталах люди можуть потрапляти під колеса авто через його беззвучність.
10. І хороша новина для любителів кави. Starbucks продаватимуть в аеропортах чотирьох міст України. Хоча американська корпорація Starbuсks все ще не з’явиться на ринку України, каву цієї торгової марки продаватимуть в кількох українських аеропортах.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас