Apple представила нову версію iOS — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple представила нову версію iOS

Технології&Авто
2338
На конференції WWDC-2019 компанія Apple представила нову версію iOS.
Перший фокус iOS 13 – продуктивність. Компанія на 60% зменшила вагу оновлень, а також удвічі прискорила запуск програм.
Друга важлива зміна – нативна темна тема (Dark Mode). Її підтримують всі встановлені додатки і системні компоненти (повідомлення, віджети, клавіатура). Також з’явилося введення за допомогою свайпів – можна набирати цілі слова і фрази, не відриваючи палець від екрана.
Apple поліпшила процес шерингу – коли ви ділитеся контентом, система буде підказувати дії на основі вашої попередньої активності і особи отримувача.
Safari отримав спрощене управління розміром шрифту на сторінці. У Mail з’явилося просунуте форматування і підтримка сторонніх шрифтів. В Notes з’явилися папки, в які можна групувати замітки, якими ви поділилися.
Серйозні зміни наздогнали Reminders. Тепер додаток підтримує розумні введення – програма автоматично розпізнає контекстуальні елементи нагадування (час, контакти, локації). Повністю змінився дизайн: нагадування можна групувати за статусом, присвоювати спискам іконки. Також можна створювати підзадачі.
Ще один фокус iOS 13 – безпека. Apple змінила процес роботи з даними про місце розташування. Тепер можна дозволити програмі скористатися локацією тільки одного разу – так сервіси не будуть постійно стежити за користувачами.
Крім цього, Apple запустила власний спосіб аутентифікації – кнопку Sign in with Apple. Це дозволить увійти на сайт або в додаток за допомогою свого Apple ID, не переймаючись рекламним трекінгом.
Apple розробила власну систему індивідуальних імейлів – так можна створювати пошту для кожного додатку. Звідти повідомлення будуть відправлятися на реальну email-адресу. Завдяки цьому, програми не будуть захаращувати основний акаунт. «Одноразові» акаунти можна буде швидко відключити.
Система HomeKit отримала підтримку відеостримінгу з камер спостереження. При наявності HomePod, колонка візьме на себе відеопроцесинг.
Аватарки Memoji стали доступнішими – на їх основі можна створювати набори стікерів. Вони будуть доступні в інших додатках і на інших пристроях (з процесором A9 і пізніше).
Змінилася «Камера» і додаток «Фото». У камері з’явилося налаштування імітації портретного світла (можна регулювати його силу). Також покращилося редагування фото і відео – в iOS 13 можна детальніше калібрувати світло, положення та інші параметри зображень і роликів.
Галерея навчилася автоматично групувати і прибирати зі стрічки повторювані фото, а також скріншоти, знімки чеків та інші кадри такого змісту. Решта знімків будуть групуватися за роками і місяцями.
AirPods в iOS 13 навчилися «промовляти» повідомлення, якщо додаток інтегровано з SiriKit. Крім того, можна зручно ділитися музикою – дві людини з AirPods можуть просто прикласти свої iPhone один до одного. Той же трюк працює з HomePod – якщо прикласти до нього iPhone, колонка перехопить трек або канал Інтернет-мовлення смартфона.
HomePod отримав підтримку персоналізації – тепер колонка буде розпізнавати користувачів і давати релевантні відповіді. Музичні рекомендації теж будуть персоналізованими.
Siri буде звучати натуральніше (принаймні англійською). Замість «склеювання» окремих звуків, Apple перейшла до генерування фраз за допомогою штучного інтелекту. Мова Siri стала плавнішою і легшою для розпізнавання.
Програма Shortcuts стала передвстановленою, змінила дизайн головного екрана і навчилася пропонувати автоматизації на основі попередньої активності.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас