США готують удар по "Північному потоку - 2": стали відомі подробиці санкцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США готують удар по "Північному потоку - 2": стали відомі подробиці санкцій

Фондовий ринок
2184
Законопроект, спрямований на протидію “Північному потоку – 2”, був зареєстрований в офіційній базі Конгресу США. Автори документа пропонують назвати його “На захист енергетичної безпеки Європи”, вказуючи на “особливі відносини між ЄС і США і їх найважливішу роль для забезпечення національної безпеки Сполучених Штатів”.
У законопроекті пропонується комплекс заборонних заходів і санкцій, які американська влада може використовувати стосовно фізичних і юридичних осіб, які співпрацюють з російською стороною в прокладенні морських трубопроводів. Якщо законопроект буде прийнятий, не пізніше ніж через 60 днів після дати набрання ним чинності держсекретар США має надати відповідним комітетам Конгресу перелік суден, які займалися укладанням труб на глибині 100 футів (близько 30 метрів) і більше в ході будівництва російських експортних трубопроводів, а також іноземних осіб, які продали або орендували ці судна.
Президент США, згідно з опублікованим законопроектом, може ввести п’ять або більше санкцій проти компаній, які працюють з цими суднами. У документі вказані такі види обмежень:
  • відмови у видачі експортних ліцензій регулюючими органами США;
  • заборона на отримання позик на загальну суму понад 10 млн доларів протягом 12 місяців;
  • заборона на роботу з держборгом США або федеральними коштами;
  • заборона на в’їзд до США;
  • замороження активів, що перебувають у юрисдикції США, будь-яких осіб, причетних до продажу, оренди та надання зазначених суден.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас