Китай відправить марсіанську експедицію до 2020 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай відправить марсіанську експедицію до 2020 року

Світ
628
Китай продовжує підготовку до запуску своєї першої наукової місії з дослідження Марса. Космічний апарат повинен бути запущений влітку наступного року, і зараз він перебуває на етапі складання.
Про це журналу SpaceNews повідомив директор Національного центру космічної науки в Пекіні Ван Чі.
Китайська марсіанська місія складається з орбітального апарата і невеликого марсохода. Супутник буде обладнаний камерою з високою роздільною здатністю, яку можна порівняти з камерою HiRISE на американському супутнику Марса MRO (Mars Reconnaissance Orbiter). Також на ньому буде камера «середньої роздільної здатності», радар для вивчення внутрішньої будови Марса, спектрометр для вивчення мінералогічного складу поверхні, магнітометр, детектори нейтральних і енергетичних частинок.
Маса марсохода становить всього близько 240 кг. Для отримання електроенергії він буде використовувати сонячні батареї. Склад наукових інструментів включає ще один радар, багатоспектральну камеру, прилади для вивчення клімату і електромагнітного середовища, а також лазерний оптико-емісійний спектрометр.
Схема посадки марсохода включає етап первинного гальмування об атмосферу, гальмування за допомогою надзвукового парашута і заключний етап реактивної м’якої посадки. Випробування двигуна з регульованою тягою, який буде використовуватися для гальмування, завершилися в травні.
Вчені розглядають два райони посадки марсохода: Долину Хриса (Chryse Planitia) і Долину Ісіди (Isidis Planitia). Обидві – в північній півкулі Марса поблизу екватора.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас