Малайзія пропонує створити єдину валюту для країн Східної Азії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Малайзія пропонує створити єдину валюту для країн Східної Азії

Світ
282
Прем’єр-міністр Малайзії Махатхір Мохамад запропонував обговорити можливість введення єдиної торгової валюти для Східної Азії, прив’язаної до золота.
З цією пропозицією Мохамад виступив на щорічній конференції «Майбутнє Азії», що проводиться компанією Nikkei в проходить у Токіо.
Він назвав нинішню валютну систему в регіоні маніпулятивною, бо зараз світовий ринок прив’язаний до долара і місцеві валюти схильні до впливу зовнішніх факторів і ними легко маніпулювати.
На його думку, єдина валюта може використовуватися при зовнішньоторговельних операціях, але не буде застосовуватися для внутрішніх транзакцій.
«Якщо ми хочемо налагоджувати відносини тут, на Далекому Сході, ми повинні почати з єдиної торгової валюти, не для місцевого використання, але з метою налагодження торгівлі… Валюта, яку ми пропонуємо, має бути заснована на золоті, тому що золото більш стабільне», – заявив він.
Мохамад давно критикує існуючу валютну систему. На початку травня стало відомо, що влада США розглядає можливість розширення списку країн, підозрюваних в маніпулюванні своєю валютою для отримання вигоди. Серед іншого мова йшла про можливе включення туди Малайзії.
На поточному тижні США заявили, що жодна з розглянутих країн не відповідає критеріям маніпулювання валютою, проте операції дев’яти країн, в числі яких і Малайзія, вимагають ретельного відстеження. У відповідь на це Малайзія заявила, що її інтервенції на валютний ринок обмежуються лише завданнями подолання надмірної волатильності курсу.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас