Посольство США: ПриватБанк до націоналізації був банкрутом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посольство США: ПриватБанк до націоналізації був банкрутом

Фондовий ринок
1041
Посольство США в Україні заявило, що “добре корпоративне управління в Приватбанку після націоналізації зробило банк-банкрут прибутковим менш ніж за три роки”.
“Сильний банківський сектор має вирішальне значення для економічного успіху України та захисту заощаджень мільйонів українців”, – йдеться в повідомленні посольства США в Твіттері.

Довідка Finance.ua:

  • Окружний адміністративний суд Києва 18 квітня скасував націоналізацію ПриватБанку, а також прийняв рішення щодо процедури націоналізації ПриватБанку у справі №826/13813/17, яким повністю задовольнив позов підконтрольної Коломойському кіпрської компанії Triantal Investments Ltd.
  • Зокрема, задоволені вимоги позивача в частині скасування рішення Національного банку від 13 грудня 2016 року №105, яким визначено перелік пов’язаних з ПриватБанком фізичних і юридичних осіб. Саме це рішення Національного банку є одним з основних в процесі виведення в грудні 2016 року неплатоспроможного ПриватБанку з ринку за участю держави. В ході цього процесу було проведено процедуру bail-in, яка полягає в обміні коштів осіб, пов’язаних з банком, на акції банку з подальшим продажем Міністерству фінансів.
  • Печерський районний суд Києва 20 квітня ухвалив рішення розірвати договір особистого поручительства Коломойського за кредитами рефінансування Приватбанку, отриманим до входження в капітал банку держави.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас