Через новий Бескидський тунель за рік пройшло 10,5 тис. поїздів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через новий Бескидський тунель за рік пройшло 10,5 тис. поїздів

Казна та Політика
418
З червня 2018 року через Бескидський тунель в напрямку західного кордону держави і назад пройшло 10,5 тис. вантажних поїздів загальною кількістю понад 500 тис. вагонів.
Про це повідомляє ЦТС з посиланням на дані “Укрзалізниці”.
Нагадаємо, 24 травня 2019 виповнюється рівно рік відтоді, як УЗ відкрила регулярний рух поїздів через новий двоколійний Бескидський тунель у Карпатах, який з’єднує Україну з країнами Євросоюзу.
Як заявляє УЗ, завдяки збільшенню швидкості руху поїздів (вантажних – до 60 км/год, пасажирських – до 70 км/год) і можливості паралельного пропуску двома шляхами пропускна здатність перегону зросла вдвічі.
“Нинішні показники і тенденція до істотного збільшення вантажних і пасажирських потоків через Бескидський тунель відповідає розрахункам його окупності. З червня 2018 року через новий тунель в напрямку західних кордонів держави і назад пройшло 10,5 тис. вантажних поїздів, у складі яких було 500 тис. вагонів. Вантажообіг в обох напрямках склав майже 2,5 млрд тонно-кілометрів брутто”, – розповів голова правління АТ “Укрзалізниця” Євген Кравцов.
Серед вантажів, які прямують через тунель на експорт, переважає українська продукція гірничовидобувної і металургійної промисловості, а також вантажі у контейнерах.
У пасажирському сполученні за рік ділянкою V Критського міжнародного транспортного коридору в обох напрямках пройшло 8,5 тис. пасажирських і приміських поїздів.
У першому кварталі 2019 року середньодобова кількість вантажних поїздів, які прямували через Бескидський тунель перегоном Лавочне-Мукачево, майже на 19% перевищило показник першого кварталу 2018 року.
За прогнозами УЗ, проект окупиться до 2042 року. При цьому враховуються не тільки доходи від вантажних і пасажирських перевезень, а також зменшення експлуатаційних витрат.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас