Apple ризикує втратити третину свого прибутку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple ризикує втратити третину свого прибутку

Фондовий ринок
3073
Якщо влада Китаю зважиться відповісти США на дії проти Huawei, заборонивши продаж американської продукції на своїй території, прибуток Apple в розрахунку на акцію знизиться на 29%, повідомляє Bloomberg з посиланням на аналітику банку Goldman Sachs. І це при тому, що показники компанії стрімко падають і без заходів Пекіна у відповідь. У січні-березні 2019 року Apple отримала $2,46 прибутку на акцію, а в попередньому фінансовому році показник становив $11,91.
Але і представлений прогноз може виявитися занадто оптимістичним. Аналітики зізнаються, що робили оцінку з урахуванням частки Китаю і Гонконгу в світових продажах Apple і ефекту від зниження витрат на маркетинг. Але сценарій, при якому Apple заборонять складання продукції і купівлю компонентів у Китаї (аналогічні заходи мав намір зробити Білий дім стосовно Huawei), аналітики не розглядали.
Хоч американський цифровий гігант і не розкриває своїх даних щодо продажу в окремих країнах, за оцінкою дослідницької фірми Gartner, з початку 2019 року компанія поставила в Китай, Гонконг і Тайвань 39 млн смартфонів, з яких 83% припали на материковий Китай, 13% – на Гонконг і менше 5% – на Тайвань.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас