Глава адміністрації Зеленського зробив заяву щодо цін на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава адміністрації Зеленського зробив заяву щодо цін на газ

Енергетика
124717
Нова влада розглядатиме різні шляхи для зменшення ціни на газ.
Про це заявив призначений на посаду 21 травня глава Адміністрації президента України Андрій Богдан.
“На цю тему ми розмовляли з багатьма фахівцями – це великий діалог. Однак ті чи інші рішення ми можемо приймати після консультації з міжнародними партнерами. Тому що залежність України, на жаль, від минулої влади, від їхніх рішень… Дуже велика залежність від МВФ і інших організацій… В даному випадку ми поставлені в таку систему координат, що повинні погоджувати ті чи інші рішення, бо зменшення ціни на газ на кілька місяців може мати зовсім інші наслідки в кредитній і банківській політиці”, – заявив Богдан.
Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр України Володимир Гройсман попередив нову владу, що зниження тарифів на послуги ЖКГ в Україні може призвести до серйозної кризи. Країна ризикує опинитися в стані фінансової кризи, застеріг глава уряду і закликав не робити необдуманих кроків.
Також днями міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко порадив не чекати зниження тарифів на газ. Він пояснив, що Україна не може впливати на ринкову ціну газу в Європі, але здатна контролювати обсяг його споживання.
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас