Чим відрізняються покоління мобільного зв'язку (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чим відрізняються покоління мобільного зв'язку (інфографіка)

Технології&Авто
2022
Президент України Петро Порошенко 17 травня підписав указ “Про забезпечення умов для впровадження системи рухомого (мобільного) зв’язку п’ятого покоління”.
Згідно з цим указом встановлюється відповідний графік впровадження 5G. В Україні цей зв’язок хочуть запустити вже в 2020 році. За словами президента, це нові можливості для людей, ІТ сектора, надходження до Держбюджету, нові інвестиції в Україну, нові можливості для сільської медицини, зокрема телемедицини, а також для “нової української школи”, інтерактивного навчання і безпеки через систему “Безпечне місто”.
Перше покоління мобільного зв’язку розроблялося з 1970 року і було введено в експлуатацію майже через 15 років. Швидкість передачі даних на цьому рівні була всього 2 кбіт/сек.
У 1999 році відбувся запуск 2G. Тут вже швидкість зросла до майже 64 кбіт/с, а також з’явилася можливість використання цифрових технологій.
Третє покоління мобільного зв’язку в світі було реалізовано в 2002 році, а швидкість передачі даних зросла до 2 Мбіт/сек.
У 2010 році було введено революційну технологію 4G, яка забезпечувала безперебійну підтримку низки мультимедійних проектів.
Перші комерційні використання технології 5G очікуються вже в 2020 році. Швидкість передачі даних на цьому рівні очікується на рівні 1 Гбіт/сек.
Чим відрізняються покоління мобільного зв'язку (інфографіка)
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас