Інвестбанкір розповів про причини зростання гривні і великий ризик — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестбанкір розповів про причини зростання гривні і великий ризик

Валюта
5098
Зростанню гривні по відношенню до долара сприяє попит з боку іноземних інвесторів на українські держоблігації.
Про це на конференції “Game of thrones: final season?” у Києві заявив засновник і глава інвесткомпанії Concorde Capital Ігор Мазепа.
“Ми бачимо, що з початку року нерезиденти повернулися на український ринок, і те зміцнення гривні, яке ми бачимо зараз, є наслідком саме ось такого повального інтересу іноземних інвесторів до українських бондів”, – пояснив він.
“Облікова ставка НБУ зараз на рівні 17,5% мотивує до цього. Поки інтерес до українських паперів дуже високий. Але правда, є і великі ризики, що ці гроші, які зараз заходять в Україну, будуть виходити з країни у серпні-вересні, і Нацбанк буде змушений продавати ту валюту, яка накопичилася”, – сказав Мазепа.
“У нас росте ВВП – 2-3% на рік… Все одно це ще ганебно по відношенню до того, як зростає весь інший світ і, тим більше, ринки, що розвиваються. Проте, для України багато хто вважає це великим досягненням. Трохи не згоден з цим, але технічно ми бачимо таку макроекономічну стабілізацію з точки зору зростання ВВП. І ясна річ, що як і раніше, коммодіті та агрокультури є драйверами цього зростання”, – стверджує інвестбанкір.
“Останні три роки зусилля Національного банку далися взнаки. НБУ на ділі підтверджує свою прихильність таргетування інфляції. За останні три роки вона знизилася до розумних рівнів, і в цьому році ми йдемо на 8%, що дає якусь можливу стабільність для ухвалення рішень, в тому числі інвестиційних. І це також має свій вплив на курс долара”, – розповів Мазепа.
“За словами наших колег, які вкладають в розвинені ринки, нинішня ситуація (з 2016 по 2019 роки – ред.) є ідеальним базисом для подальшого зміцнення гривні по відношенню до долара … Тим не менш, поживемо – побачимо”, – резюмував він.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас