Петренко прокоментував "тиск на суддів" у справі ПриватБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Петренко прокоментував "тиск на суддів" у справі ПриватБанку

Фондовий ринок
1918
Міністр юстиції Павло Петренко наголосив, що оскарження рішення Окружного адмінсуду Києва щодо визнання незаконною націоналізацію ПриватБанку не є втручанням у діяльність суддів, а конституційним правом та обов’язком Міністерства юстиції.
“Якщо судді вирішили, що те, що уряд та Міністерство юстиції оскаржує їхнє рішення, це втручання, то я вважаю, що все ж таки треба уважно читати закон. Право на апеляцію, право на касацію і право на оскарження рішення суду – це конституційне право кожної особи: як українського громадянина, так і українського підприємця, так і української держави як сторони будь-якого судового процесу. А тим паче, коли мова йде про 155 млрд грн коштів платників податків, бюджетних коштів, які були профінансовані в рамках цієї націоналізації”, – сказав Петренко.
Він зауважив, що Міністерство юстиції представляє уряд в усіх судових процесах по всіх рішеннях, які стосуються питань діяльності уряду або інтересів держави.
“І оскарження нами рішення суду, яке ми вважаємо таким, що не відповідає закону й інтересам держави, як думаєте, може бути розцінене як кримінальний злочин? Я вважаю, що це мій обов’язок як міністра юстиції та міністерства юстиції захищати інтереси держави в рамках процесуального закону”, – наголосив міністр.
Петренко зазначив, що “правоохоронні органи повинні займатися своєю роботою, а ми, як Міністерство юстиції, займаємося своєю роботою згідно з чинним законодавством”.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас