День фінансів, 13 травня: кількість мільярдерів в Україні, розмір держборгу, галузі для інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 13 травня: кількість мільярдерів в Україні, розмір держборгу, галузі для інвестицій

463
Понеділок, 13 травня: про борги, монетизацію і мільйонерів.
Борг місяця. У травні Україна віддасть 35,5 млрд гривень за боргами. Про це заявив перший віце-прем’єр України Степан Кубів під час засідання Погоджувальної ради. За його словами, згідно з прогнозом МЕРТ, зростання ВВП в першому кварталі цього року складе близько 2,2%, а середня зарплата зараз становить 381 долар, що відповідає рівню 2013 року.
3 мільярдери країни. В Україні налічується 3 мільярдери. Про це повідомив в.о. голови ДФС Олександр Власов на своїй сторінці в Facebook. З них однією особою задекларовано дохід понад 10 млрд грн.
Успіхи кредитування. У I кварталі продовжило зростати кредитування банками фізичних осіб: на 5,8% за квартал і на 34,4% рік до року. Приватні банки кредитували населення активно. При цьому масштаб доларизації роздрібних кредитів знизився до 29,2%.

Вибрати найкращу кредитну картку з кешбеком

Гривні – світле майбутнє? Згідно з прогнозами експертів, до середини літа гривню чекає або стабільність, або подальше посилення. Останній сценарій пояснюється в тому числі і приєднанням України до міжнародного центрального депозитарію цінних паперів Clearstream, що створює зручні умови купівлі гривневих ОВДП іноземними інвесторами.
Монетизація для всіх пільг. Уряд України планує поступово монетизувати всі чинні пільги – за прикладом монетизації комунальних субсидій.. При цьому Гройсман каже, що поганої статистики неплатежів через монетизацію субсидій – немає.
Галузі для інвестицій. Державна служба статистики України оприлюднила остаточні дані щодо капітальних інвестицій в 2018 році. За даними статистичного відомства, інвестиції зросли за рік на 29,0% до 578,7 млрд грн. Раніше повідомлялося про зростання всього на 16,4%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас