День фінансів, 11 травня: прогноз курсу долара, зарплата українських IT-фахівців, найпопулярніший новий автомобіль в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 11 травня: прогноз курсу долара, зарплата українських IT-фахівців, найпопулярніший новий автомобіль в Україні

2000
Субота, 11 травня. Про що говорили в суботу:
Прогноз курсу долара. В Україні курс долара 11 травня досяг рекордного в 2019 році рівня, опустившись до 26,21 грн/$. Фінансовий аналітик Володимир Мазуренко прогнозує, що до кінця місяця гривня може пробити “стелю” і досягти психологічної позначки 26 грн/$. За його словами, шанси для зміцнення національної валюти до нового діапазону в травні досить великі.
Скільки платять нетехнічним співробітникам в IT. Аналітики опитали нетехнічних фахівців і порахували, скільки в українських IT-компаніях платять фахівцям з маркетингу, продажів і розвитку бізнесу, рекрутингу та управління персоналом, affiliate менеджерам різних вікових категорій. Так, середня зарплата таких фахівців становить $1580. А працівники, які обіймають високі посади, заробляють майже вдвічі більше – близько $2300-2400.
Найпопулярніший новий автомобіль в Україні. Традиційно на початку місяця Асоціація автовиробників України «Укравтопром» інформує про підсумки продажів нових автомобілів в Україні. У квітні місяці з результатом 527 реалізованих авто лідером ринку став Kia Sportage. Цікаво, що кросовер став найбільш продаваною моделлю не тільки в квітні, але і за підсумками продажів протягом перших чотирьох місяців 2019 року.
Середня ціна авіаквитка впала в 10 разів. За словами міністра інфраструктури Володимира Омеляна, середня ціна авіаквитка в Україні в порівнянні з 2013 роком зменшилася майже в 10 разів. Крім того, за 2018 рік через українські аеропорти перевезено рекордну кількість пасажирів – понад 20,5 млн осіб. З них 30% – лоукостами.
Країни-лідери за переказами коштів в Україну. Обсяг внутрішньодержавних переказів через системи переказу коштів за перший квартал 2019 року зріс на третину. Як повідомляють в Нацбанку, в першому кварталі в межах України переказано майже 46,8 млрд грн, або 1713 млн дол. в еквіваленті. Через системи переказу коштів в Україну надійшло більше коштів з США й Ізраїлю.
“Банкір року”: останній день голосування. Сьогодні останній день голосування за номінацію “Банкір року” щорічної професійної премії FinAwards 2019. Вже 15 травня можна буде дізнатися переможців у всіх 15 номінаціях. Купити квитки і проголосувати можна за посиланням.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас