У Шанхаї 2 тисячі автобусів їздять на паливі з кулінарного жиру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Шанхаї 2 тисячі автобусів їздять на паливі з кулінарного жиру

Енергетика
418
У Шанхаї понад 2 тисячі автобусів перевели на виготовлене з кулінарного жиру біодизельне паливо. Ефективну утилізацію харчових відходів організувала автобусна компанія Shanghai Jiushi в рамках відповідної міської програми.
У 2019 році для дизельних і гібридно-електричних автобусів, які зараз курсують у Китаї, знадобиться близько 22 тонн біодизельного палива B5, яке на 5% складається з біодизеля, який був отриманий з використаної олії – відходів закладів громадського харчування, і на 95% – з нафтового дизельного палива.
Як зазначають китайські експерти, біодизель B5 може скоротити викиди забруднюючих речовин у повітря при його спалюванні більш, ніж на 10%, а ефективність очищення оксиду азоту може досягати 80%.
“Застосування біодизелю не тільки знизить загрозу для навколишнього середовища, але також допоможе перетворити кухонний жир у паливний ресурс, – говорить заступник генерального директора компанії Sinopec Marketing Shanghai Company Чи Ян. – Виробництво біодизелю також захистить споживачів від використання недобросовісними рестораторами відпрацьованої олії при готуванні”.
Шанхай щорічно виробляє понад 30 тис. тонн відпрацьованого кухонного жиру, переробивши який можна отримати близько 600 тонн біодизелю марки B5.
За матеріалами:
EcoTown
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас