День фінансів, 10 травня: Курс після інавгурації, 5 позовів Коломойського до НБУ і ПриватБанку, 3 млн доларів "грошей Януковича" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 10 травня: Курс після інавгурації, 5 позовів Коломойського до НБУ і ПриватБанку, 3 млн доларів "грошей Януковича"

973
П’ятниця, 10 травня: Коли буде транш від МВФ, і які банки найактивніше кредитували бізнес в 1 кварталі.
Україна і транш від МВФ. ​​Україна ризикує не отримати другий транш МВФ – так кажуть експерти. Влада України в травні-червні очікує прибуття місії МВФ, однак конкретні дати досі не відомі. Представники МВФ повинні вирішити: чи надавати Україні другий транш за програмою stand-by. Іноземні фінансові аналітики вже скептично оцінюють перспективи України на отримання цього траншу.
Курс долара після інавгурації Президента. Економіст Євген Невмержицький спрогнозував, що в Україні після інавгурації Володимира Зеленського не буде різкого стрибка курсу долара до гривні. За його словами, у Національного банку України є всі економічні важелі і підстави для підтримки стабільного курсу протягом найближчого періоду і всього року. Курс долара збережеться в таких межах.
Банки, які активно кредитували державу і бізнес. За даними НБУ, в I кварталі портфель облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП) найбільш істотно збільшився в Укргазбанку (+6,85 млрд грн, або +37%), Сітібанку (+1,86 млрд грн, або +90,1%), Альфа-Банку (+1,82 млрд, або +43,3%). При цьому портфель кредитів для юросіб в січні-березні помітно зріс в таких банках.
П’ять позовів Коломойського до НБУ і ПриватБанку. Господарський суд Києва вирішив об’єднати в одне всі п’ять проваджень, відкритих за позовами екс-власника Приватбанку Ігоря Коломойського до Нацбанку України і Приватбанку про законність п’яти кредитних договорів і його особистого поручительства за ними, і запланував розгляд цієї справи на цю дату.
Три мільйони доларів “грошей Януковича”. Державна виконавча служба Мін’юсту України стягнула на користь держави з кіпрських компаній, пов’язаних з Януковичем і колишніми високопоставленими особами, 55 млн грн і 1 млн доларів США. У відомстві зазначають, що кошти, стягнені з кіпрських компаній EROSARIA LTD і Aldoza Investments Limited, пов’язані з Віктором Януковичем і колишніми високопоставленими чиновниками.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас