День фінансів, 6 травня: про фальшиві долари, абонплату за комуналку і рейтинг впливовості паспортів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 6 травня: про фальшиві долари, абонплату за комуналку і рейтинг впливовості паспортів

172
6 травня, понеділок. Поради від банківських експертів щодо фальшивих доларів і прогнози від НБУ щодо зростання зарплат.
Абонплата за комуналку – цілий рік. З 1 травня узаконили введення абонентської плати на воду і опалення. Сплачувати абонплату українці будуть цілий рік, а стягуватися вона буде, навіть якщо послугою не користуватися. Кабмін розробив граничний розмір плати, який визначається за формулою і буде змінюватися разом зі зростанням мінімальної зарплати.
Результати TruCAM. Патрульні поліцейські за 4 місяці, користуючись приладами для вимірювання швидкості TruCAM, склали 100 853 адмінпротоколи за порушення швидкісного режиму. За допомогою радара поліцейські фіксують перевищення встановлених обмежень швидкості руху водіями і притягають порушників до відповідальності. Все для того, щоб навчити водіїв безпечно їздити і дотримуватися правил дорожнього руху.
Фальшиві долари: як не стати жертвою шахраїв. В Україні кожна п’ята доларова купюра є фальшивкою. Банківський експерт пояснює, що підроблений долар – гладкий, а справжній – шорсткий, оскільки фарба наноситься рельєфно. Найголовніше – звертати увагу на водяні знаки. Якщо вони є – долар справжній. Як стверджує експерт, технологію з водяними знаками поки що не навчилися підробляти.
Рейтинг паспортів. За даними Passport Index, український паспорт піднявся у світовому рейтингу впливовості на 23 місце в 2019 році. У порівнянні з минулим роком, паспорт громадянина України піднявся на 5 позицій. Перше місце як і раніше посідає паспорт Об’єднаних Арабських Еміратів.
Зріс розмір середньої пенсії. Пенсійний фонд України оприлюднив дані щодо кількості пенсіонерів і середнього розміру пенсії на 1 квітня 2019 року. Так, середня пенсія з початку року зросла на 253,38 грн до 2899,04 грн. А пенсіонерів налічується 11,4 млн.
Прогноз щодо зарплат від НБУ. Нацбанк у своєму інфляційному звіті прогнозує, що зростання середньої номінальної заробітної плати сповільниться нижче 9%. А в реальному вимірі – до близько 4%. Як зазначається, це буде відповідати зростанню продуктивності в економіці і не буде створювати додаткового інфляційного тиску.
Щорічна конференція зі штучного інтелекту. 4 червня компанія Smile-Expo проведе в Києві вже другу за рахунком AI Conference – масштабну конференцію з впровадження штучного інтелекту в бізнес. Конференція включатиме три тематичні блоки: Штучний інтелект і машинне навчання; Інтернет речей і аналіз даних; Автоматизація та чат-боти. Подробиці тут.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас