Міжбанк: на валютному ринку нудно не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: на валютному ринку нудно не буде

Валюта
487
У понеділок на валютному ринку нудно не буде. У четвер – вихідний (День Перемоги) і, враховуючи специфіку українського міжбанку, це фактично “розбиває” тиждень на дві частини: активну першу половину (понеділок-середа) і досить мляву другу (п’ятниця і робоча субота, в яку безпосередньо торги не проводяться, але банки працюють).
Додадуть певного драйву в першій половині тижня ще дві причини:
1) проведення у вівторок чергового розміщення Мінфіном України ОВДП (і в гривні, і в доларах);
2) завершення періоду щомісячного виведення дивідендів компанії “дочок” іноземних компаній.
Прибутковість гривневих ОВДП дуже приваблива для іноземців і наші чиновники Мінфіну і НБУ дуже розраховують на їх інтерес до цих паперів. Це потенційно додасть пропозиції валюти на торгах, починаючи з понеділка і до середи (день безпосередніх розрахунків за них після аукціону у вівторок).
Не варто також забувати і про те, що клієнтам в своїх виробничих планах доводиться враховувати вихідний в середині тижня (9 травня) і як експортери, так і імпортери поспішатимуть завершити свої операції до середи, щоб потім “не зависнути” з розрахунками і товарами в четвер.
Всі ці досить різноспрямовані чинники будуть часто і ситуативно міняти пазл попиту і пропозиції на торгах протягом кожної сессії. В тому числі і сьогодні.
Торги пройдуть під знаком активізації клієнтів з періодичною зміною тренду щодо курсу – в залежності від дій і завдань найбільших місцевих гравців і нерезидентів-потенційних покупців ОВДП на завтрашньому аукціоні.
“Дочки” іноземних компаній, які купують валюту під репатріацію дивідендів – теж внесуть свою лепту в частині розворотів котирувань протягом дня. Але, враховуючи їх уже досить слабкий вплив на ринок (при стабільному курсі вони не так активно скуповують валюту, залишаючи гривню для роботи в Україні ) – вони більше просто допоможуть спекулянтам у спробах ситуативно погойдати курс під час торгів.
За рахунок зростання активності клієнтів ми прогнозуємо на 6 травня обсяги операцій на міжбанку в межах 420-450 млн доларів при здійсненні до 480-570 угод.
Спекулянти будуть сьогодні працювати в форматі «в дві сторони», намагаючись при цьому розгойдати курс в моменти виходу на ринок великих гравців, а Нацбанк при ситуативному надлишку пропозиції валюти – вийде з її скуповуванням в «анонімному» режимі через Matching.
Ми прогнозуємо на сьогодні коридор по долару в межах 26,45-26,60 гривень з активізацією роботи всіх учасників торгів.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,48 / 26,51
євро – 29,56 / 29,59
російський рубль – 0,4062 / 0,4064
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас