Міжбанк: гривня зміцнюється — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: гривня зміцнюється

Валюта
861
П’ятниця на валютному ринку пройде в два етапи – дуже активна перша половина дня і потім фактично нульові обороти після 15 години.
Причин такої різкої зміни ситуації впродовж дня на міжбанку дві:
У першій частині торгів клієнти будуть активно закривати свої валютні операції в зв’язку з закінченням місяця і наближенням п’ятиденних великодніх вихідних. Більшість великих угод імпортери та експортери вже закрили вчора, щоб не залишати все на останній робочий день місяця. Тому сьогодні клієнти і самі банки будуть тільки “рихтувати” свої валютні операції на звітну дату;
Після обіду клієнтських операцій вже практично не буде, але ще годину-дві самі банки будуть закривати свої операції по валютній позиції з урахуванням майбутніх вихідних і для виконання всіх нормативів НБУ на звітну дату. Після 15-16 години міжбанк вже увійде в передсвятковий стан і операцій практично не буде.
Така специфіка ринку перед великодніми святами знизить загальні показники валютного ринку за 26 квітня. Ми прогнозуємо обсяги операцій на міжбанку в межах 370-400 млн доларів при здійсненні до 460-520 угод.
До обіду на міжбанку можливі суттєві розвороти курсу в той період, коли на торги будуть виходити основні гравці. Однак загалом, тренд по курсу сформують ситуативні інтереси і дії 15-25 найбільших клієнтів і самих банків.
Спекулянти продовжать сьогодні працювати в форматі «в дві сторони», а НБУ при ситуативному надлишку пропозиції валюти на торгах – вийде з її скуповуванням в «анонімному» режимі.
Ми прогнозуємо на сьогодні коридор по долару в межах 26,45-26,65 гривень за активною першою половиною дня на міжбанку і з майже нульовою статистикою після 15-16 години.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Міжбанк: гривня зміцнюється
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,59 / 26,52
євро – 29,62 / 29,65
російський рубль – 0,410 / 0,411
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас