У Зеленського розповіли про перші ключові призначення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Зеленського розповіли про перші ключові призначення

Казна та Політика
6116
У штабі новообраного президента України розповіли, кого розглядають на ключові керівні посади в країні.
За словами екс-міністра фінансів України, члена команди Володимира Зеленського Олександра Данилюка, на ключові посади мають бути призначені люди, які не пов’язані з бізнесом і олігархами.
«Будь-який такий зв’язок буде дискредитувати нового президента. Більше того, це позбавить будь-якої можливості для змін країни. Також ми виступаємо за роботу з міжнародними інститутами. Я розумію, як від цієї співпраці отримувати вигоду, переваги для країни. Ця допомога потрібна нам, щоб рухатися вперед і підтримувати реформи. Я не сприймаю, коли МВФ вимагає від нас боротьби з корупцією. Я вважаю, це те, чого чекають від нас наші громадяни. Ми повинні визначати пріоритети, ми повинні показувати, як ми боремося з корупцією, і залучати міжнародні організації, щоб вони підтримували реформи в інших сферах: розвиток інфраструктури, фінансового сектора – те, що допомагає країні розвиватися», – каже Данилюк.
У пріоритеті нової влади – перезавантаження антикорупційної структури, зокрема керівництва Служби безпеки України та Генпрокуратури.
«Що ж до реформування правоохоронних органів, то тут моя позиція цілком збігається з позицією бізнесу. В першу чергу, йдеться про реформу Генпрокуратури і СБУ. Я за те, щоб всі економічні злочини перейшли в Службу фінросслідувань, яка би підпорядковувалася Мінфіну. Саме такий інструмент використовують в інших країнах, як найефективніший. Це дуже важлива реформа, яка позбавить тиску правоохоронців на бізнес. Тиску не буде», – зауважив Данилюк. Не менш важливою екс-міністр назвав і реформу Нацагентства з протидії корупції.
Ще два ключові призначення для розвитку країни за словами команди Зеленського – посади міністра закордонних справ і міністра оборони.
За словами екс-міністра, на посади глав ГПУ і САП (антикорупційна прокуратура) він буде рекомендувати людей, які зарекомендували себе тим, що вже боролися з системою. З основними кандидатурами у Зеленського обіцяють визначитися до інавгурації. Екс-міністр не відкидає, що це можуть бути і колишні чиновники, або ж антикорупційні активісти.
«Це люди, які будуть міняти систему. Це повинна бути єдина команда, тому що одна людина – це побороти не зможе. Людей розглядаємо, але це буде рішення Володимира Зеленського, коли він буде представляти свою команду. І не ту, з якою ми йшли на вибори, а та, що зараз керуватиме ключовими інституціями», – підкреслив Данилюк.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас