Toyota представила вантажівку на водневих паливних елементах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota представила вантажівку на водневих паливних елементах

Технології&Авто
765
У Лос-Анджелесі відбулася презентація нової вантажівки компанії Toyota з нульовим викидом шкідливих речовин в атмосферу. Проект реалізовувався спільно з Kenworth Truck Company, міським портом і організацією California Air Resources Board. Представлений прототип Fuel Cell Electric heavy-duty Truck (FCET) функціонує на основі водневих елементів, виробляючи у вигляді відходів воду.
Представлений вантажний автомобіль заснований на прототипах, розробка яких ведеться з 2017 року. Згідно з офіційними даними, FCET здатна долати без дозаправки близько 480 км, що майже в 2 рази перевищує середньодобовий пробіг вантажівок.

Компанія має намір випустити 10 високотехнологічних вантажних автомобілів, які будуть використовуватись для транспортування вантажів з порту Лос-Анджелеса в різні місця в межах міста і за його межами. Як і попередні прототипи, представлена вантажівка виконана на основі тягача Kenworth T680 Class 8. Головна мета, переслідувана розробниками, полягає в організації перевезень з використанням екологічно чистого транспорту для зниження рівня викиду шкідливих речовин.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас