Міжбанк: ОВДП "рухатиме" валютний ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: ОВДП "рухатиме" валютний ринок

Валюта
2567
У вівторок ключовими подіями, які будуть “рухати” валютний ринок, стануть проведення чергового аукціону Мінфіну України з розміщення ОВДП і можливі великі суми надходжень гривні експортерам у вигляді відшкодування ПДВ.
Аукціон зіграє быльшу роль, ніж надходження відшкодувань. Причина – надходження (якщо вони і будуть у великих сумах) традиційно зайдуть у другій половині дня і не встигнуть серйозно зіграти в найактивнішу частину сесії.
А ось з аукціоном складніше. З одного боку – самі розрахунки за цими паперами тільки завтра, і ті іноземці, які вирішать підкупити наших гривневих облігацій, можуть продати валюту і завтра. З іншого – багато нерезидентів були помічені на торгах вже з учорашнього дня, і вони будуть намагатися підібрати оптимально вигідний час для продажу валюти за найвищим курсом. Тому не виключено, що більшість вирішить це зробити сьогодні.
Крім перерахованих вище факторів на настрої учасників торгів і поведінку курсу вплинуть:
1) необхідність фінансування своєї поточної господарської діяльності великими компаніями і оплата імпортерами своїх валютних контрактів перед звітною датою;
2) наближення кінця місяця;
3) необхідність завершення розрахунків з персоналом перед тривалими вихідними.
Все це підштовхує клієнтів до активної роботи на валютному ринку і обіцяє досить великі обсяги операцій на міжбанку. Ми прогнозуємо зростання статистики торгів до 450 млн доларів при здійсненні до 600 угод.
Коррахунки банків на ранок вівторка істотно не змінилися і перебувають на рівні понад 54 млрд гривень. З одного боку, це дозволяє великим гравцям міжбанку і спекулянтам періодично робити спроби похитати ринок, але з іншого – сказати, що є дуже благодатний грунт для таких ігор, ми не можемо. Клієнти не панікують і більше зайняті своїми поточними виробничими завданнями, ніж політичними розбірками після закінчення президентських виборів.
Не буде небезпечний для гривні і готівковий ринок, де більшість обмінників обережно знижують курс продажу долара до позначки нижче 27 гривень.
Ми прогнозуємо на вівторок коридор по долару в межах 26,60 — 26,80 гривень з періодичними спробами “розігріти” ринок, але без особливого успіху для спекулянтів.
При появі цілком можливого сьогодні ситуативного надлишку долара на торгах НБУ вийде з інтервенцією з викупу валюти через Matching, що утримає курс від подальшого падіння.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,66 / 26,67
євро – 29,99 / 30,02
російський рубль – 0,417/ 0,418
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас