У Зеленського розповіли, як боротимуться з корупцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Зеленського розповіли, як боротимуться з корупцією

Казна та Політика
14429
Для боротьби з корупцією команда обраного Президента Володимира Зеленського планує скасувати депутатську недоторканність, перезапустити антикорупційні органи і зменшити тиск на бізнес.
Про це заявила Галина Янченко, голова Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро (НАБУ), яка входить в команду Зеленського.
“Депутатська недоторканність повинна піти в минуле, НАЗК перезапущено, Спеціалізована антикорупційна прокуратура, сподіваюся, теж, принаймні керівництво”, – зазначила вона.
Також важливим кроком є зменшення тиску на бізнес, каже Янченко.
“Ми знаємо, що сьогодні господарські та фінансові справи розслідують всі, хто хочуть – і СБУ, і податкова. У нас навіть залишилася податкова міліція! Все це треба прибрати, щоб люди могли розвиватися, розвивати економіку, створювати нові робочі місця. Тому – (треба створити – ред.) єдиний орган, який займається господарськими і фінансовими справами, а бізнес буде займатися тим, що і повинен робити – розвивати економіку”, – розповіла вона.
У передвиборній програмі Зеленського є пункт про скасування повноважень усіх правоохоронних органів розслідувати економічні злочини, а також створення окремого органу для розслідування таких справ.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас