День фінансів, 22 квітня: інспектори з паркування, очікування бізнесу після виборів, «безконтакт» від ПриватБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 22 квітня: інспектори з паркування, очікування бізнесу після виборів, «безконтакт» від ПриватБанку

555
Понеділок, 22 квітня. Чого чекати від курсу валют, тарифів і муніципальних паркувальних інспекторів.
7 кроків для бізнесу Європейська Бізнес Асоціація визначила 7 кроків, які, на думку бізнес-спільноти, потрібні в перші ж місяці роботи. Від нового президента бізнес прагне бачити чіткі пропозиції, конкретні кроки і кандидатури на посади, які зможуть ефективно підтримати трансформаційні процеси в країні.
Курс гривні, інфляція, ВВП. За прогнозами Morgan Stanley, зростання ВВП України в 2019 році сповільниться до 3,3%. Інфляція в Україні знизиться до 7,0% до кінця 2019 року і 6,7% – до кінця 2020 року. Курс гривні буде на рівні 30,5 грн/$1 до кінця 2019 року і 31,5 грн/$1 – до кінця 2020 року.
Паркувальні інспектори. Цього тижня на київські вулиці вийдуть працювати перші муніципальні паркувальні інспектори. На цьому етапі евакуація проходитиме силами нацполіції – інспектор викличе патруль, а ті вже займатимуться евакуацією неправильно припаркованих авто.
Тарифи на гарячу воду і тепло. В “Київтеплоенерго” оприлюднили проект, в якому тариф на виробництво теплової енергії та централізованого постачання гарячої води планують збільшити на 19%. У компанії відзначають, що зростання тарифів пов’язане зі зростанням цін на газ для всіх категорій споживачів з 1 травня 2019 року.
Безкоштовні газові лічильники. В Україні необхідно встановити безкоштовні газові лічильники трьом мільйонам домогосподарств. У “Нафтогазі” повідомляють, що компанія зможе приступити до встановлення лічильників тільки після того, як Кабмін затвердить фінансовий план з урахуванням коштів на їх встановлення. Крім того, необхідно визначити алгоритм передачі лічильника споживачу.
Новий «безконтакт» від Приватбанку. ПриватБанк запустив в Україні нову технологію оплати покупок смартфонами за QR-кодом в POS-терміналах. Для оплати покупки необхідно сканувати смартфоном QR-код, який з’явиться на екрані POS-терміналу ПриватБанку після введення касиром суми оплати. Після сканування коду клієнту залишається обрати в додатку картку і підтвердити оплату.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас