У США дозволять «голосування за допомогою блокчейна» на виборах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США дозволять «голосування за допомогою блокчейна» на виборах

Технології&Авто
205
Військові з США, що перебувають за кордоном, зможуть віддати свої голоси на президентських виборах 2020 року за допомогою мобільного додатку, що використовує технологію блокчейн. Експерти з кібербезпеки стурбовані і вимагають скасувати експеримент — принаймні, в 2020 році.
Дональд Керсі, керівник з виборів у Західній Вірджинії, розповів сайту LongHash, що, на його думку, додаток, створений стартапом Voatz, може підвищити активність зарубіжних виборців. Явка серед цієї групи дуже низька – частково через те, що процес отримання бюлетеня і його повернення у встановлені терміни часто дуже складний.
Це є підставою для того, щоб деякі виборці могли відправляти свої бюлетені по електронній пошті. Влада Вірджинії ж вважає, що блокчейн-додаток від компанії Voatz зробить голосування в Інтернеті більш безпечним. Вперше державна програма була випробувана в середині 2018 року.
Багато експертів з безпеки виборів виступають проти онлайн-голосувань будь-якого роду, чи то блокчейн, чи ні, і рішуче виступають проти пілотного проекту 2018 року.
Криптографи з MIT дійшли висновку, що інтернет-голосування за допомогою наявних технологій не зможе зберегти всі характеристики, які виборці очікують від демократичних виборів – наприклад, секретність і доступність. Крім того, у блокчейна є стандартні уразливості, які можуть використовувати хакери.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас