У Польщі пропонують скасувати роумінг для українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Польщі пропонують скасувати роумінг для українців

Світ
3676
Польща ініціюватиме низку нових пропозицій з боку ЄС для країн Східного партнерства для підвищення статусу цього проекту.
Про це в інтерв’ю PAP заявив заступник голови МЗС Польщі зі східних питань Марцин Пшидач.
“З одного боку, мова йде про наближення правових систем країн-партнерів до європейських систем, про моніторинг їх розвитку у втіленні європейської спадщини. Друга пропозиція Польщі – це ставка на галузеву співпрацю”, – заявив Пшидач.
Він додав, що якщо країни СП не можуть повністю адаптуватися до європейських стандартів, то це може бути зроблено, принаймні в окремих секторах.
Прикладом таких дій він назвав, зокрема, скасування оплати за дзвінки в роумінгу, що відчули б на собі прості люди, зокрема українці, які проживають у Польщі. Іншим прикладом він назвав інвестиції в інфраструктурні проекти, що фізично наблизило б країни Партнерства до ЄС.
Пшидач зазначив, що можна було б також встановити ротаційне головування в рамках Східного партнерства, що збільшило б рівень відповідальності цих країн за подальший розвиток цієї ініціативи. Крім того, мова йде про дозвіл на участь країн Партнерства в окремих форумах ЄС.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас