Apple займає половину ринку смартфонів преміум-класу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple займає половину ринку смартфонів преміум-класу

Фондовий ринок
461
Дослідження, проведене аналітиками Counterpoint Research, говорить про те, що беззаперечним лідером світового ринку смартфонів преміум-класу залишається Apple. При цьому до числа преміальних аналітики відносять пристрої з вартістю вище $400.
У 2018 році “яблучна” імперія зайняла 51% відповідного сегмента в глобальному масштабі. Щоправда, роком раніше частка Apple була ще вищою — приблизно 58%.
На другому місці в рейтингу лідерів ринку преміальних стільникових апаратів знаходиться Samsung з результатом в 22%. У 2017 році частка південнокорейського гіганта дорівнювала 23%.
«Бронза» дісталася китайській Huawei: ця компанія за підсумками минулого року утримувала 10% галузі смартфонів преміум-класу проти приблизно 8% в 2017-му.
На четвертій позиції знаходиться ще один китайський розробник — фірма OPPO, яка протягом минулого року зміцнила позиції з 1% до 6%.
Наголошується, що вперше в п’ятірку провідних постачальників преміальних смартфонів увійшла компанія OnePlus: вона контролює 2% відповідного ринку.
Дослідження Counterpoint Research також говорить про те, що темпи розвитку сегмента апаратів преміум-класу випереджають показники зростання галузі смартфонів в цілому. Так, в минулому році відвантаження дорогих апаратів в роздрібні мережі піднялися на 14% порівняно з 2017-м. В цілому ж, світовий ринок смартфонів (з урахуванням пристроїв всіх класів) скоротився на 4%.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас